Блог

Комплетен и најсовремен пристап во решавањето на тоталната беззабост
Пародонталната болест претставува хронична прогредирачка и долготрајна болест на потпорните ткива на забот (алвеоларната коска, гингивата и периодонциумот). Текот на
Прочитај повеќе
IV Меѓународен Симпозиум на Имплантолошкото Здружение на Албанците
На 03 Декември 2023г, во Скопје се одржа IV Меѓународен  Симпозиум организиран од Имплантолошкото Здружение на Албанците, при Албанското стоматолошко
Прочитај повеќе
19ти Симпозиум на оралните хирурзи и имплантолози на Република Србија
На 25 Ноември 2023г, во Белград се одржа 19ти Симпозиум на оралните хирурзи и имплантолози на Република Србија, еминентен настан
Прочитај повеќе
22 Конгрес на стоматолозите на Србија
Во склоп на 22 Конгрес на Стоматолозите на Србија, во Белград, со своја постер презентација се претставија др сци. Данчо
Прочитај повеќе
Епулис – мекоткивен бенинген тумор на усната празнина
Епулис претставува бениген тумор што се појавува во усната шуплина, специфично на меките ткива околу забите или на букалната лигавица.
Прочитај повеќе
Одонтом – бениген коскен тумор на усната празнина
Одонтомите претставуваат бенигни тумори на виличните коски од одонтогено потекло. Иако неинвазинви по раст и развој и асимптоматски, одонтомите може
Прочитај повеќе